|
Autor |
Wiadomość |
Sophia |
Wysłany: Pią Cze 08, 2007 7:15 pm
|
|
|
Administrator

|
Sorry, ze w ogole robie ten temat, w razie czego bedzie mozna go potem skasowac, ale jestem kurcze zdesperowana!!!
Czy ktos zna jakis sposob na tego cholernego megauploada??? Bo ja wlasciwie teraz to jestem w stanie pobrac tylko jeden plik dziennie. Na przyklad sciagam rano plik, ktory ma cale 100MB i oczywiscie potem jak sciagne to mi pokazuje, ze przekroczylam limit, i musze czekac 400-500 minut, zeby pobrac nastepny... LOL A nawet jak juz odczekam, to potem z kolei mi pokazuje juz tylko opcje sciagania z premium account... Czy ktos wie jak i czy da sie to obejsc?? Bo mnie szlag trafia... Akurat mam ostatnio sporo plikow na megauploadzie do sciagniecia i szalu dostaje, ze tak wolno to wszystko idzie...
Bede wdzieczna za jakakolwiek pomoc!
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
dareyouto_move |
Wysłany: Pią Cze 08, 2007 11:51 pm
|
|
|
Moderator

|
ja dlatego omijam MU szerokim lukiem... ZAWSZE mi pokazuje to info o braku czegos tam dla Polski i o premium account... nie ma nigdzie indziej tego co sciagasz?
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Sophia |
Wysłany: Sob Cze 09, 2007 12:03 am
|
|
|
Administrator

|
Akurat limit slotow dla Polski to umiem obejsc, ale jak sie pokazuje komunikat "Unfortunately, all available bandwidth is currently reserved for our premium customers." to mnie szlag trafia i z tym co zrobic to nie wiem. A poza tym nie wiem tez jak obejsc limity transferu na 24h, bo sa jakies tragicznie male i zwykle udaje mi sie tylko 2, gora 3 pliki na dobe sciagnac i to tez w odstepach co 5 godzin... LOL Masakra!!! A wlasnie ostatnio sporo rzeczy, ktore chce sciagac jest tylko na MU i szalu dostaje z tym cholerstwem...
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Ireth |
Wysłany: Sob Cze 09, 2007 11:31 am
|
|
|
Moderator
Skad: ÂślÂąskie- Katowice
|
Ojezu, Sophia pierwy raz widze CIe w takim stanie.
Ja tez omijam MU, ale nie wiem czy teraz nie wprowadzili takiego czegos, ze bez tego konta mozna sciagac tylko w okreslonych godzinach
Jest jeden sposob, zeby ominac sloty dla Polski, kiedys dzialal a teraz nie wiem Wole RS bo mam neostrade i zmienne IP xD
FireFox
1. wpisac w pasku adresu about :config
2. kliknac prawym przyciskiem na jakims wpisie i dodac nowy wpis "Dodaj ustawienie typu>>laĂącuch (string)"
3. w kolejnym okienku wpisac: general.useragent.override
4. a nastepnie:
Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 1.1.4322; FDM; Alexa Toolbar)
5. restart przegladarki i limit slotow juz nam nie grozi, bo przegladarka jest widoczna jako IE z toolbarem Alexa
Opera
1. wpisac w pasku adresu about:config
2. kliknac special
3. we wszystkie okienka oprocz pierwszego wpisac:
Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 1.1.4322; FDM; Alexa Toolbar)
4. zapisac
Internet Explorer
1. uruchom->regedit
znalezc klucz:
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Cur
r entVersion\Internet Settings\5.0\User Agent]
jesli klucz nie istnieje to go tworzymy
2. powinna byc wartosc "(Domyslna)", kliknac na nia prawym, Modyfikuj i wpisac:
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
0lina |
Wysłany: Sob Cze 09, 2007 1:24 pm
|
|
|
UczeĂą Neptune High
|
Ireth te sposoby juz dawno nie dzialaja
Niestety z megaupload jest taka sprawa, ze sciagnac cos mozna tylko tak gdzies do godziny 12, a pozniej nie pomoze ani zmienne IP ani Internet Explorer z Toolbarem. Chyba ze masz konto premium.
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Sophia |
Wysłany: Sob Cze 09, 2007 1:43 pm
|
|
|
Administrator

|
No dokladnie! Brak slotow dla Polski jest bardzo latwo obejsc, ale potem i tak wylaczaja sciaganie dla darmowych uzytkownikow i na to jeszcze nikt nie znalazl sposobu i chyba ciezko bedzie znalezc... Wlasciwie tylko do 12-13 mozna cokolwiek sciagac, a potem trzeba czekac 12 czy iles godzin... Paranoja no!!!
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
lukisnake |
Wysłany: Sob Cze 09, 2007 3:34 pm
|
|
|
UczeĂą Neptune High

Skad: ÂŚwidnik
|
jest program do MU, nazywa sie GetLink v0.7 czy 7. Jak znajde to podam linka...
Powrót do góry |
|
 |
Sophia |
Wysłany: Sob Cze 09, 2007 3:43 pm
|
|
|
Administrator

|
Ale on tylko generuje linki i pelni role download managera, czy pozwala sciagac podczas gdy na stronie pokazuje sie komunikat, ze sciaganie jest dostepne tylko dla uzytkownikow premium??? Bo mi sie czasem udaje wygenerowac link bezposredni, ale sciagnac pliku i tak sie nie da 
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Ireth |
Wysłany: Sob Cze 09, 2007 4:32 pm
|
|
|
Moderator
|
0lina napisał: |
Ireth te sposoby juz dawno nie dzialaja |
Coz, pisalam, ze to dzialalo kiedys, a teraz nie wiem, bo omijam MU
Poza tym, Sophia, nie chcesz przerzucic sie na RS?
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
lukisnake |
Wysłany: Sob Cze 09, 2007 4:35 pm
|
|
|
UczeĂą Neptune High

|
nom jak jak sciagam z MU jakis plik a potem wyskakuje ze przekroczylem limit, to wklejam w GetLinka i zaskakuje sciaganie... (ale nie zawsze ) ale lepsze to niz nic. Tylko teraz jakos nie moge go znalezc .
Powrót do góry |
|
 |
Sophia |
Wysłany: Sob Cze 09, 2007 4:44 pm
|
|
|
Administrator

|
Ireth napisał: |
0lina napisał: |
Ireth te sposoby juz dawno nie dzialaja |
Coz, pisalam, ze to dzialalo kiedys, a teraz nie wiem, bo omijam MU
Poza tym, Sophia, nie chcesz przerzucic sie na RS? |
A pewnie, ze chce Ale jakos ci co udostepniaja te pliki to nie chca, hehe
lukisnake, jak probuje wygenerowac link tym programem co podales (bo juz sobie znalazlam) to mi wyskakuje blad "File is deleted or bad link" Podejrzewam, ze ma to cos wspolnego z tym, ze nie ma wolnego transferu dla darmowych uzytkownikow... Czyli i tak nie zrobie tym programem tego co bym chciala... No coz, wyglada na to, ze bedzie trzeba po prostu czekac... A to dolina, bo przeciez nie dam rady byc codziennie od rana do 13 przy kompie zeby sciagac... Wrrr!!!
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
lukisnake |
Wysłany: Sob Cze 09, 2007 6:38 pm
|
|
|
UczeĂą Neptune High

|
no bo on dziala tak do 17-18 bo wtedy juz sa po blokowane sloty ... dziaj juz za pozno ale zobacz jutro.
Powrót do góry |
|
 |
dareyouto_move |
Wysłany: Sob Cze 09, 2007 6:45 pm
|
|
|
Moderator

|
Sophia, a co ty tak sciagasz? Moze jest jednak gdzie indziej i bedziemy ci mogli w ten sposob pomoc 
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Sophia |
Wysłany: Sob Cze 09, 2007 7:07 pm
|
|
|
Administrator

|
dareyouto_move napisał: |
Sophia, a co ty tak sciagasz? Moze jest jednak gdzie indziej i bedziemy ci mogli w ten sposob pomoc  |
Wierz mi, gdyby bylo gdzie indziej to bym o tym wiedziala Ostatnio akurat sciagalam koncert Martiny w kilku czesciach i sciagalam go chyba przez 3 czy 4 dni i tak sie wkurzylam, ze wlasnie postanowilam sie rozejrzec, czy nie ma na tego glupiego MU jakiegos spodobu... No ale jakos sobie dam rade, tylko ze moja cierpliwosc wystawiana jest na ciezka probe A przymierzam sie do sciagania dwoch seriali produkcji... ehm... ehm... poludniowoamerykanskiej (LOL) no i tylko na MU sa odcinki... 
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Ireth |
Wysłany: Sob Cze 09, 2007 7:10 pm
|
|
|
Moderator
|
Podaj tytuly, ktore Cie interesuja, zawsze mozna sie porozgladac, a nuz znajdziemy xD
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Sophia |
Wysłany: Sob Cze 09, 2007 7:15 pm
|
|
|
Administrator

|
No coz, nie zaszkodzi sie rozejrzec Ja juz probowalam znalezc inne zrodla, ale dostawcy tych nieszczesnych telenowel uparli sie na megaupload. W kazdym razie interesuja mnie seriale Corazon Partido i Luna, La Heredera, wiec jakby ktos znalazl gdzie indziej niz na megaupload to bylabym baaaardzo wdzieczna!! 
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
mp85 |
Wysłany: Wto Cze 12, 2007 3:50 pm
|
|
|
Pracujesz w warsztacie z Weevilem

Skad: NS
|
powiem tyle,denerwuje mnie strasznie sciaganie przez niego!!!
_________________ JACK BAUER FOR PRESIDENT!
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
tricky |
Wysłany: Sob Lip 21, 2007 4:59 pm
|
|
|
Przyjaciel
Skad: GdaĂąsk
|
Nie wiem czy siĂŞ nie mylĂŞ, ale ja tak zawsze robiĂŞ i zawsze dziaÂła.
Po prostu siê wy³¹cza i w³¹cza neostradê, nie wiem czy jeœli siê nie ma neo to to dzia³a, ale jak siê ma to, owszem. [ teraz chyba ka¿dy ma neo]
Brat mnie nauczyÂł tego tricka.
_________________ just 19 and sucker's dream
I guess I thought you had the flavour
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
magik |
Wysłany: Nie Lip 22, 2007 10:02 am
|
|
|
Przejazdem w Kalifornii
|
To ci nic nie da po godzinie 13 bo wtedy caÂłe pasmo jest zarezerwowane dla uÂżytkownikĂłw z kontami Premium
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
tricky |
Wysłany: Nie Lip 22, 2007 10:32 am
|
|
|
Przyjaciel
Skad: GdaĂąsk
|
magik napisał: |
To ci nic nie da po godzinie 13 bo wtedy caÂłe pasmo jest zarezerwowane dla uÂżytkownikĂłw z kontami Premium |
mi dziaÂła o kaÂżdej porze. ÂŚciÂągam ile wlezie i zawsze tym sposobem 
_________________ just 19 and sucker's dream
I guess I thought you had the flavour
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|